Oproep: Organisatietalent gezocht!

Werkgroep KiaK Kinderactiviteiten Gilze organiseert al ruim 40 jaar te gekke activiteiten voor kinderen van met name de basisschoolleeftijd. Om onze activiteiten aantrekkelijk en vernieuwend te houden voor zowel de kinderen als de vele vrijwilligers, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen denken in de organisatie van deze activiteiten. Iets voor jou?

Helaas hebben we al sinds de eerste lockdown in maart, geen fysieke activiteiten meer kunnen organiseren. Net als in de hele maatschappij, ligt ook bij ons even alles op z’n gat vanwege de vele beperkende maatregelen en richtlijnen. We hebben besloten om in ieder geval tot eind 2020 géén fysieke activiteiten meer te gaan organiseren, omdat dat in de huidige richtlijnen niet mogelijk is. Dat wil zeggen dat er geen KiaK Disco’s meer zullen plaatsvinden en dat ook de Lampionnenoptocht dit jaar niet doorgaat.
We zouden het liefst in 2021 wel weer activiteiten willen gaan wegzetten, al zullen die dan wellicht in een wat ander jasje gestoken moeten gaan worden dan normaal gesproken. Afgelopen zomer hebben we zo bijvoorbeeld al een alternatieve en digitale Kindervakantieweek georganiseerd. Telkens zullen we moeten gaan kijken wat binnen de geldende richtlijnen de mogelijkheden zijn om iets leuks weg te zetten. Een van de eerste activiteiten die op de planning staan, zijn Koken met Kids en natuurlijk KiaK Carnaval. We hopen er voor de kinderen toch een mooie carnaval voor te kunnen gaan maken en daar hebben we alle vertrouwen in!
Daarnaast borrelen er ook al een tijdje nieuwe activiteit ideeën bij ons naar boven. Het is nog ver weg, maar KiaK is van plan om met Halloween 2021 een Halloweentocht te gaan wegzetten. Voor deze nieuwe activiteit kunnen we ook nog wel extra helpende handen in de organisatie gebruiken.
Je kunt binnen KiaK al meehelpen als vrijwilliger als je op de middelbare school zit. Maar we zijn met name op zoek naar bijvoorbeeld studenten, (jong)volwassenen en ouders die zich bij onze organisatie willen aansluiten en er zo voor willen zorgen dat het aanbod aan kinderactiviteiten actief en afwisselend blijft.

Wij denken graag in mogelijkheden in deze rare tijden. Helpen jullie ons mee om naar creatieve en nieuwe mogelijkheden te zoeken en deze in uitvoering te gaan brengen? Dat kan op verschillende manieren. Uiteraard kun je jezelf aanmelden als vrijwilliger voor onze activiteiten. Je helpt dan mee tijdens de activiteit zelf en dat is veelal in de vorm van het begeleiden van een groepje kinderen of een spelonderdeel. Maar we zijn vooral hard op zoek naar nieuwe aanwas in de organisatie van onze activiteiten en als aanspreekpunt/coördinator tussen de organisatiegroep en de algemene werkgroep. Mocht je hier meer over willen weten, of jezelf willen aanmelden, dan kun je daarover een mail sturen naar info@kiak.nl .