KVW 2021

Algemene informatie

KVW 2021

Het is weer bijna zover! De werkgroep KinderVakantieWeek 2021 is alweer een tijdje bezig met het organiseren van een te gekke kindervakantieweek. Dit jaar zal deze week van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september plaatsvinden.

Vanwege de maatregelen van het RIVM tegen het Coronavirus verwachten wij geen ‘normale’ kindervakantieweek zoals jullie dat van ons gewend zijn. Maar wij zouden natuurlijk KiaK niet zijn als wij daar niets tofs op hebben bedacht!

Afhankelijk van de geldende maatregelen op het moment van de KinderVakantieWeek zullen er activiteiten verspreid over het dorp plaatsvinden. Hoe soepeler de maatregelen, des te meer ‘upgrades’ in het programma en meer mogelijkheden. De laatste updates kun je vinden op deze pagina!

Laatste nieuw/updates rondom de maatregelen van het RIVM tegen het Coronavirus

Laatste nieuws

Hier wordt al het laatste nieuws verzameld over de KVW 2021. Welke maatregelen, welk tijdschema etc.

Je kunt jezelf/Je kinderen inschrijven voor de Kindervakantieweek 2021!
Je kunt jezelf/Je kinderen inschrijven voor de Kindervakantieweek 2021!

Je kunt je vanaf NU opgeven om mee te doen aan een of meerdere activiteiten van KiaK! Dat kan via deze link. Ouders/Verzorgers kunnen via de knop registeren een account aanmaken met een emailadres en wachtwoord. Daarna kan er via de knop inschrijven een of…

Informatiepagina KVW 2021 aangemaakt
Informatiepagina KVW 2021 aangemaakt

Jaa het is inmiddels vakantie en dat betekent dat de KinderVakantieWeek steeds dichterbij komt! Vanwege de maatregelen van het RIVM tegen het Coronavirus ziet de week er dit jaar anders uit dan je van ons gewend bent. Daarom hebben we speciaal voor deze keer een…

Vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen

Kun jij jouw vraag niet terugvinden? Neem dan contact op met de Werkgroep Kindervakantieweek via kindervakantieweek@kiak.nl

Gaat de KinderVakantieWeek 2021 door?

Jazeker! LET OP: je moet je dit jaar wel opgeven als je wilt deelnemen aan de activiteiten. Zie de vraag “Hoe kan ik mezelf/mijn kinderen inschrijven?”

Wanneer vindt de KinderVakantieWeek 2021 plaats?

De KinderVakantieWeek 2021 vindt van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september plaats.

Hoe kan ik mezelf/mijn kinderen inschrijven?

Dat kan via deze link. Ouders/Verzorgers kunnen via de knop ‘registreren’ een account aanmaken met een emailadres en wachtwoord. Daarna kan er via de knop ‘inschrijven’ een of meerdere kind(eren) ingeschreven worden. Daarbij wordt er gevraagd naar de naam van het kind, bij welke leeftijdsgroep het kind mee wilt doen en bij welke dagen het kind mee wilt doen. Vervolgens krijg je een ticket die geprint kan worden of digitaal meegenomen dient te worden naar de activiteit. Zonder ticket kan je helaas niet deelnemen aan de activiteit. Je kunt je tot de aanvang van de activiteit je eigen opgeven om deel te nemen!

Heb ik een toegangsticket nodig om deel te kunnen nemen aan een activiteit?

Jazeker! Zonder toegangsticket kun helaas niet meedoen aan onze activiteiten. Je kunt een toegangsticket krijgen door je in te schrijven via deze link. Dat kan tot de aanvang van de activiteit.

Voor meer informatie over het inschrijven zie de vraag “Hoe kan ik mezelf/mijn kinderen inschrijven?”

 

Betalen doe je pas bij aanvang van de activiteit.

Wat is het coronabeleid bij de KVW 2021?

Kleinschalige evenementen buiten zonder vaste zitplaats mogen georganiseerd worden met maximaal 750 man. Wij verwachten maximaal 150 kinderen per dag. Wij organiseren 1 activiteit per dag waar elke leeftijdsgroep eenmaal aan deel mag nemen. Daarnaast verspreiden wij de kinderen zoveel mogelijk over de beschikbare ruimte.

(Ouders/Verzorgers van) Kinderen kunnen zich opgeven via onze website (LINKJE KOMT ZSM ONLINE) hierbij moet je wat contactgegevens achterlaten en krijg jij een ticket via het opgegeven emailadres. In dit mailtje staat nog wat meer praktische informatie. Het advies van de overheid is dat kinderen tussen de 6 en 12 jaar een zelftest mogen doen alvorens het evenement. Dit is aan de ouders/verzorgers van het kind.  Vrijwilligers wordt ook geadviseerd als zij nog niet volledig gevaccineerd zijn en nog geen coronabewijs hebben om een zelftest te doen. Daarnaast blijft het advies voor iedereen: heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Bij aanvang van de activiteit moeten de kinderen hun ticket laten zien en mogen ze binnen betalen. Hierbij wordt opgeschreven in welk groepje zij deelnemen aan de activiteit. Zo kan er bij een eventuele besmetting de juiste mensen gecontacteerd worden.  Alle vrijwilligers desinfecteren hun handen alvorens de activiteit.

Tijdens de activiteit zorgen wij voor voldoende desinfectie materiaal en desinfecteren wij regelmatig (spel)materiaal.  De werkgroep en vrijwilligers houden onderling zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

Bij de afsluiting van de activiteit mogen kinderen groepje voor groepje naar de uitgang lopen waar ouders ze eventueel op kunnen halen. Zo ontstaat er geen grote groep van kinderen en ouders maar beperkt.

Bij een positieve besmetting binnen 5 dagen na het laatst bezochte activiteit vragen wij contact op te nemen met de Algemeen Coördinator Simone Helmstrijd (telefoonnummer komt online). De Algemeen Coördinator gaat dan langs welke contacten er zijn geweest en met welk groepje deze persoon in aanraking is geweest. Zij neemt vervolgens contact op met de betreffende ouders/verzorgers.

Wat is het programma van KVW2021?

Maandag: Om de kindervakantieweek creatief af te trappen, beginnen we met een knutseldag! Ben jij handig, creatief en heb je zin in het creëren van de mooiste kunstwerken? Zit in jou een ware kunstenaar verscholen? En kun je niet wachten om al je energie eruit te timmeren? Dan is deze dag perfect voor jou! Samen gaan we knutselen, bouwen en versieren. Wij zijn benieuwd wat jullie in huis hebben!

Dinsdag: De dinsdag van de kindervakantieweek 2021 is speciaal voor alle speurneuzen onder ons! Op deze dag ga je samen met je groepje op zoek naar verschillende quizvragen, opdrachten en spellen om achter een geheim codewoord te komen! Laat de echte Sherlock Holmes in je naar boven komen en maak gebruik van die speurneus!

Woensdag: Inmiddels zijn jullie wel bekend met de naam ‘Topple Over’. Zoals je van ons gewend bent kunnen jullie hierbij de strijd met elkaar aangaan tijdens de leukste spellen. We gaan nog niet veel verklappen, maar we kunnen natuurlijk wel iets prijsgeven. Haal jij de snelste tijd bij de stormbaan? Of win jij met .. ? Doe sportieve kleren aan en trek goede schoenen aan, want dit gaat een sportieve dag worden. Ga jij de strijd aan?

Luister je vaak muziek? Vind je het leuk om lekker los te gaan op een leuk nummer? Of bespeel je een muziekinstrument? Misschien is deze dag wel iets voor jou! 

Donderdag Vandaag staat de dag in teken van muziek! Tijdens deze activiteit kunnen jullie deelnemen aan verschillende workshops binnen dit thema. We laten jullie kennismaken met muziekinstrumenten, we showen elkaar onze dansmoves en we testen jullie kennis op het gebied van muziek! Hoe muzikaal ben jij? Laat het zien bij deze activiteit of daag je vrienden uit!

Vrijdag: Zoals elk jaar weer is het op vrijdag tijd voor de welbekende KiaK-Kermis! Ook dit jaar kun je jezelf weer helemaal komen uitleven. Wij zorgen er weer voor dat het een super gave kermis wordt! Natuurlijk kun je weer touwtje trekken en blikken gooien maar natuurlijk is er ook weer genoeg te snoepen bij de snoepkraam! Ben jij benieuwd naar de (nieuwe) attracties dit jaar? Dan moet je er deze dag weer bij zijn!

 

 

Wat is de weekindeling/Welk dagdeel mag ik deelnemen?

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
9.30 – 11.45 Jong, Kleuters Oud, kleuters Jong, kleuters Jong, kleuters Oud, kleuters
13.30 – 15.45 Oud Jong Oud Oud Jong

.

Op welke locatie vinden de activiteiten plaats?

Normaliter organiseren wij onze activiteiten vanuit de Sporthal in Gilze. Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus organiseren wij dit jaar alle activiteiten op verschillende buitenlocaties in Gilze. Dit betekent dat je elke dag ergens anders naartoe moet gaan. Wij zorgen dat er altijd voor dat er een fietsenstalling is. Echter verschilt het dus dagelijks waar de ingang precies is. Dit is duidelijk zichtbaar als je aan komt! Let op: Alle leeftijdsgroepen mogen op verschillende tijden meedoen aan de activiteit, dit is te vinden bij de vraag “wat is de weekindeling/welk dagdeel mag ik deelnemen?”

Maandag: Alle leeftijdsgroepen mogen naar Basisschool de Bolster het kleuterplein, Kerkstraat 112 in Gilze (achterste plein vanuit de Kerkstraat gezien)

Dinsdag: Kleuters mogen verzamelen bij de Hofstad, Jong verzameld bij Hubertusveld en Oud bij Pastoor van Dijkplein.

Woensdag: Op woensdag verzamelen wij met alle leeftijdsgroepen het Mollebos in Gilze.

Donderdag: Donderdag mag elke leeftijdsgroep naar het voetbalveldje bij de Strijp. Dus bij het skatebaantje.

Vrijdag: op vrijdag organiseren wij de KiaK-Kermis voor alle leeftijdsgroepen bij de Hofstad, dus dan mag je daarheen om te verzamelen!

Met welke leeftijdsgroep mag ik meedoen?

Kleuters: Ga je na de zomervakantie na groep 1 of 2? Dan mag je gezellig meedoen met kleuters!
Jong: Ga je na de zomervakantie naar groep 3, 4 of 5? Dan mag je mee ravotten met jong!
Oud: Ga je na de zomervakantie naar groep 6, 7, 8 of naar de eerste klas naar de middelbare school? Dan mag je meedoen met leeftijdsgroep oud.

Wat gebeurd er met slecht weer?

Bij slecht weer zetten we uiterlijk de avond voor de activiteit op deze website en onze Social media als de activiteit niet doorgaat.

Zin in een leuke activiteit?

Ontdek wat KiaK binnenkort organiseert!