Word vrijwilliger

Neem contact met ons op

Ook vrijwilliger worden?

Wil jij graag vrijwilliger worden?

Je kan je nu opgeven als vrijwilliger voor de KiaK! Zit jij minimaal in de tweede klas en heb je zin om bij een of meerdere activiteiten bij de KiaK te helpen? Stuur een mailtje naar: werkgroep@kiak.nl met daarin je naam, telefoonnummer en mailadres. Het zou fijn zijn als je ook aan wilt geven bij welke activiteiten je zou willen helpen.

Een dag als vrijwilliger

Hoe ziet een dag als vrijwilliger er in de KinderVakantieWeek uit?

Yay! Britt heeft zich opgegeven als vrijwilliger voor de KinderVakantieWeek. Ze helpt deze ochtend bij groep 1-2. Ze is om 08:30 bij de Sporthal aanwezig en zet haar fiets in het fietsenrek. Daarna loopt ze al met een aantal andere vrijwilligers enthousiast naar binnen. Op naar de kleedkamer, eerst even een mooi geel KiaK-shirt in haar maat en haar naamsticker vinden. Daarna is het tijd voor een kopje koffie of thee met alle vrijwilligers die deze ochtend komen helpen. Iedereen kletst gezellig met elkaar tot alle cooten (coördinaten) de uitleg over de activiteiten gaan geven. Ze loopt mee met de coot van de activiteiten van groep 1-2. Hier krijgt ze de uitleg over de activiteit en wat haar verantwoordelijkheden zijn. Dan is het alweer tijd dat de kinderen naar binnen mogen. Snel gaat ze bij de deur staan, dat is haar taak bij binnenkomst. Een voor een laat ze de kleuters met een ouder naar binnen gaan. Als iedereen binnen is start de activiteit. Samen met de andere vrijwilligers draait ze een toffe activiteit. Na afloop gaat ze weer bij de deur staan en laat alle kinderen een voor een hun ouders zoeken. Zonder ouder mogen ze niet zomaar gaan. Daarna ruimt ze nog even samen met de andere vrijwilligers de activiteit op. Groep 1-2 heeft deze middag geen activiteit meer, dus hoeft ze deze niet meer klaar te zetten. Nu is het tijd om lekker thuis te lunchen. In de middag komt ze weer terug om te helpen bij groep 3-4-5. Tot vanmiddag!

Nadat Britt thuis heeft geluncht is ze om 13:00 weer bij de Sporthal. Ditmaal geen tijd voor een drankje vooraf maar ze gaan meteen met de ‘coot’ van de activiteiten voor groep 3-4-5 mee. Hier krijgt ze de uitleg over de middagactiviteit. Ditmaal mag ze bij binnenkomst buiten als brigadier gaan staan. Ze zorgt ervoor dat alle kinderen veilig kunnen oversteken. Als alle kinderen binnen zijn gaat ook zij naar binnen. Ze draait samen met de andere vrijwilligers een toffe middagactiviteit. Samen met Jannes moet ze zelfs alle ranja klaarzetten en uitdelen, samen met een snoepje natuurlijk. Ook heeft ze al het drinken voor de vrijwilligers ingeschonken. Na de activiteit ruimt iedereen gezamenlijk alles weer op. Tijd voor de evaluatie, ze trekt gauw haar shirt uit en gaat zitten in het Sportcafé. Samen met iedereen evalueert ze de activiteit onder het genot van een drankje. Zodra iedereen zijn of haar tips en tops heeft gegeven is het tijd voor nog een drankje. Iedereen praat gezellig met elkaar na. Ze heeft nog helemaal geen zin om naar huis te gaan. Het is maar goed dat ze zelfs in de avond nog even tijd heeft om helpen op te bouwen!

Yess, er gaat een grote groep vrijwilligers mee naar de MacDonalds! Gezellig! Iedereen heeft veel lol met elkaar. Als iedereen weer lekker heeft gegeten gaan er een aantal naar huis. Maar Britt blijft samen met Julot en Jannes om de activiteit van de groepen 6-7-8 voor morgen klaar te zetten. De coot legt uit wat er klaargelegd moet worden ze gaan samen rondstruinen in het materialenhok. Wauw, wat heet KiaK veel spullen! Als ze de materialenlijst hebben doorgenomen leggen ze alles klaar. Allemaal groepstasjes vullen, spellen klaarzetten. De cooten roepen op tijd iedereen bij elkaar voor een korte pauze. Dat heeft iedereen weer verdiend. Als aan het einde van de avond de activiteiten voor de volgende dag weer klaarstaan is het (hoe raad je het al) weer tijd voor een drankje. Tevreden stapt Britt ’s avonds in haar bed. Wat was het weer een gezellige dag en wat heb ik zin in morgen!