KiaK KinderVakantieWeek 2023 was een succes!

Het zit er weer op, van maandag 21 t/m vrijdag 25 augustus hebben de kinderen uit Gilze weer kunnen genieten van de KinderVakantieWeek. Dit jaar voor het eerst vanuit De Spie, het scoutinggebouw in Gilze. Een nieuwe locatie, maar ouderwets gezellig.

Op maandag konden de oudste kinderen weer timmeren bij Bouwstad en in de middag als detective op zoek naar de dader. De kleuters konden in de ochtend spelletjes spelen en de jonge kinderen knutselen. In de middag konden de jonge kinderen terug voor een nieuwe activiteit: Crazy KiaK. Dinsdag was het tijd voor Kraak de Kluis bij oud en de kleuters gingen samen met de jonge kinderen naar het Speelbos. In de middag kon jong weer terug voor Expeditie KiaK. Woensdag was het grasveld bij de Spie omgetoverd met een grote stormbaan en veel andere spellen voor Topple Over. De kleuters mochten weer naar het Speelbos op zoek naar vossen. Vanwege een vrijwilligerstekort werd het programma op donderdag iets aangepast en konden kleuters en jong samen spelletjes spelen bij De Spie en heeft oud genoten van een eenvoudige Casino ochtend zonder jet set. In de middag kon jong nog terug voor een heus landenfeest waar ze onder andere pizza’s konden bakken. In de avond was de Spie omgetoverd voor Party Time waar meer dan honderd kinderen hebben gedanst. Vrijdag was het weer ouderwets genieten op de KiaK Kermis. De suikerspinnen waren in trek, maar ook was er sinds een aantal jaar weer een heel eng spookhuis. 

De organisatie heeft weer ontzettend genoten van alle blije kindergezichten deze week. Hopelijk zien we volgend jaar weer zoveel blije gezichten, maar eerst komen er nog wat andere KiaK activiteiten eraan. Op 30 september is er weer een KiaK Walk voor groep 6 t/m 8 en op 28 oktober weer een Halloweentocht in samenwerking met Scouting Gillesa.